Recept

Kalfsburger met rode ui, parmezaan en Oven Specials halve krieltjes met rode schil en rozemarijn

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een echte smaakbom.

bereiding
 1. 1

  Rist de naaldjes van de takjes rozemarijn, maar laat de top zitten. Hak de naaldjes fijn. Leg de kaalgeplukte takjes even opzij. Snij de tomaten in plakken en de rode ui in ringen.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Schaaf de parmezaan in schilfers. Zet een grillpan op een matig vuur (of werk op een hete barbecue).

 3. 3

  Zet de McCain Halve Krieltjes met rode schil en rozemarijn in de oven en warm ze daar 20 minuten op.

 4. 4

  Doe de fijngehakte rozemarijn samen met de overige ingrediënten voor de mayonaise in een hoge beker. Mix met de staafmixer langzaam tot een dikke, romige mayonaise.

 5. 5

  Smeer de kalfsburgers in met wat olie en bak ze gaar op de plaat van de barbecue (of giet de olie in een braadpan en bak de burgers daarin). Haal ze weg van de hitte en hou ze warm in aluminiumfolie.

 6. 6

  Bak de rode ui kort in het bakvet van de kalfsburgers en zet opzij. Halveer de broodjes en gril de snijvlakken goudbruin op de barbecue of de grillpan. Besmeer de onderste helft van de broodjes met wat mayonaise. Leg hierop sla, burger, tomaat, rode ui, parmezaanschilfers en een toefje mayonaise. Sluit met de bovenkanten van de broodjes en prik er een rozemarijntak doorheen.

 7. 7

  Haal de Halve Krieltjes met rode schil en rozemarijn uit de oven en verdeel ze over de borden. Leg er de broodjes bij en dien er de resterende mayonaise bij op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!