Recept

Quiche met witloof en garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere mini quiches met witloof en garnalen. 

bereiding
  1. 1

    Vet de taartvormpjes in. Leg er het bladerdeeg in en verwijder het overtollige deeg. Bedek met bakpapier en bakparels. Bak de taartbodempjes zo’n 10 minuten blind voor.

  2. 2

    Snij de kern uit het witloof. Smelt een lepel boter in een diepe pan en laat de stronkjes witloof bruin kleuren. Kruid met peper en zout en giet er een scheutje water bij. Stoof het witloof 20 minuten met het deksel op de pan. Haal de stronkjes uit de pan en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop intussen de eieren op met de room en breng op smaak met peper en zout. Knijp de stronkjes witloof uit en schik ze in de taartbodempjes. Overgiet met het ei-roommengsel en bak in 20 minuten gaar in de oven. Haal de quiches uit de oven en werk af met de grijze garnalen en enkele plukjes verse kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met witloof en garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!