Recept

Kruidige kip in casserol

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker gerecht met kip dat je in slechts 35 minuten klaarmaakt. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij in stukken. Pel en snipper de sjalotten. Schraap de wortelen en snij in blokjes. Zet de aardappelen op in een ruime pan met water en breng aan de kook. Voeg dan de fijngesneden wortelen en sjalotten toe. Kruid met peper, zout en verse tijm. Laat alles zachtjes garen onder gesloten deksel. Stamp aardappelen en wortelen met de stamper, voeg een beetje room toe tot de puree lekker smeuïg is.

  2. 2

    Laat de boter goed heet worden in je stoofpot. Bak de kipfilets aan en kruid met kippenkruiden naar smaak. Blus met een scheutje gevogeltefond. Laat zachtjes verder garen met het deksel op de kookpot. Draai na 5 minuten je kipfilets even om. Zet je vuur na 10 minuten uit en laat de kip rusten.

  3. 3

    Warm net voor het opdienen, de kipfilets op. Haal ze uit de kookpot en snij ze in vier stukjes. Voeg een scheutje room, wat kerriepoeder en kurkuma naar smaak toe aan de saus. Laat even doorkoken en bind je saus met blanke roux. Leg de kip terug in de saus. Op deze manier blijft je kip lekker sappig!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige kip in casserol

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!