Recept

Saffraanrijstpudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gek op pudding? Probeer deze originele variatie eens uit! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Pel de sinaasappel, snij de partjes los en verwijder alle witte vezels. Verwarm de melk, de room, de schil van de sinaasappel, de kaneelstokjes, steranijs, saffraandraadjes, zaadjes van de vanillepeul en het peultje zelf op een zacht vuur. Voeg de rijst, honing en een snuifje zout toe en dek af met aluminiumfolie. Laat 1 uur op een zacht vuur pruttelen en schep regelmatig om.

  2. 2

    Maak het korstje: doe de honing en de suiker in een sauspannetje en voeg 60 ml water toe. Roer even tot de suiker gesmolten is en draai daarna met het pannetje (dit duurt ± 7 minuten, zonder verder te roeren) tot je een lichtbruine karamel krijgt. Roer de sesamzaadjes en een snuifje zeezout erdoor en schep de karamel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat helemaal afkoelen en uitharden. Breek in stukjes.

  3. 3

    Klop de eierdooiers en de suiker tot een gladde ruban (*). Doe dit bij de rijst en laat nog enkele minuten pruttelen. Verwijder de kaneel, de sinaasappelschil, steranijs en vanillepeul en schep hert mengsel in potjes.

  4. 4

    Serveer de rijstpudding met de sesamkaramel en de sinaasappelpartjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saffraanrijstpudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!