Recept

Zoetzure preirolletjes met puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker vegetarisch gerecht waar heel het gezin van zal smullen. 

bereiding
  1. 1

    Snij de preistengels in stukken van zo’n 6 centimeter. Neem een grote pan en schik de stukken prei erin, samen met de laurier, knoflook, wijn, olijfolie en ongeveer 2,5 deciliter water, zodat de stukjes prei half onderstaan. Kruid met peper en zout en laat de prei zo’n 30 minuten zachtjes pruttelen. Keer regelmatig om zodat ze overal gelijk gaar zijn.

  2. 2

    Schep de stukken prei uit het vocht. Zeef het overgebleven vocht in een steelpannetje en laat inkoken tot je slechts een paar lepels overhoudt.

  3. 3

    Pel de rode ui, snipper fijn en bak even op in wat olijfolie. Roer de gebakken ui, de rozijnen, de ciderazijn, suiker, een snuifje zout en zwarte peper door het kookvocht. Laat de ui en de rozijnen hierin zacht worden en marineren.

  4. 4

    Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur en bak de stukken prei in 2 minuten aan iedere kant lichtjes bruin.

  5. 5

    Schil de aardappelen en de pastinaak en kook gaar in kokend gezouten water met melk en de smaakmakers. Giet af, verwijder de kruiden, laat nog even drogen op een laag vuur en haal de aardappelen en de pastinaak door de passe-vite. Roer er de boter door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  6. 6

    Schep wat puree op een bord en schik er enkele stukjes prei op. Besprenkel met de dressing en werk af met plukjes tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoetzure preirolletjes met puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!