Recept

Bierbrood met spelt

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk brood met spelt en bier, gemaakt op de BBQ. 

bereiding
 1. 1

  Los de gist op in 450 ml lauw water. Strooi er de speltbloem bij en kneed goed door. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het voordeeg 24 uur op een warme plaats staan.

 2. 2

  Doe het voordeeg in een grote mengkom. Roer er het bier door. Voeg 175 g speltbloem toe en meng (in de keukenrobot) 2 minuten tot het deeg mooi glad is. Doe er de gist bij en meng nog eens 5 minuten. Voeg de rest van de bloem, 150 ml lauw water en het zout toe en kneed tot een stevig deeg.

 3. 3

  Doe het deeg in een licht ingeoliede kom. Dek af met een vochtige doek. Laat het 1,5 uur op een warme plaats staan, tot het in omvang verdubbeld is.

 4. 4

  Vet een dutch oven in en bestuif met bloem. Leg het brood erin, kerf de bovenkant in met een scherp mes en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is. Dat duurt minstens 45 minuten.

 5. 5

  Steek de barbecue aan voor indirect garen. Zorg ervoor dat de dutch oven een warmte heeft van 210°C. Bak 10 minuten en verlaag de temperatuur dan naar 200°C. Bak het brood nog 40 minuten. Werk af met enkele blaadjes tijm, oregano en grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bierbrood met spelt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!