Recept

Konijnenbillen met kimchi van Chinese kool, witte kool en wortel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker en origineel gerecht. Perfect voor een etentje met vrienden of familie. 

bereiding
 1. 1

  Maak eerst de kimchi. Snij de witte kool en de Chinese kool in repen. Meng de kolen met de wortelen en 1 koffielepel zout in een grote kom en kneed gedurende 10 minuten.

 2. 2

  Mix alle overige ingrediënten tot een kruidenpasta. Masseer deze pasta door de groenten. Duw goed tot er heel wat vocht vrijkomt.

 3. 3

  Verdeel over bokalen en sluit de pot hermetisch af. Laat 2 tot 3 dagen op kamertemperatuur staan. Open iedere dag minstens één keer de potjes om de gassen vrij te laten. Zet de kimchibokaaltjes na 2 tot 3 dagen in de koelkast. Nu kan je hem eten of verder in de koelkast bewaren.

 4. 4

  Doe alle ingrediënten behalve de konijnenbouten in een blender en mix tot een fijne marinade. Leg de billen in de marinade, wrijf ze er helemaal mee in en laat enkele uren marineren in de koelkast.

 5. 5

  Verhit de oven tot 200°C. Haal de konijnenbillen uit de marinade en leg ze in een ingevette ovenschaal. Gaar 15 minuten, draai de billen om en gaar nog 15 minuten verder. Draai opnieuw om en gaar nog 5 tot 10 minuten. Controleer met een metalen pen door in de bouten te prikken. Komt de pen er heet uit, dan zijn de billen gaar.

 6. 6

  Doe nu de rest van de marinade in een steelpannetje en laat 15 minuten pruttelen tot de helft is verdampt.

 7. 7

  Serveer het konijn met de kimchi.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijnenbillen met kimchi van Chinese kool, witte kool en wortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!