Gebakken babyworteltjes met linzen, Wensleydale kaas en rucola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken babyworteltjes met linzen, Wensleydale kaas en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk en gezond veggie gerecht dat je klaarmaakt in 20 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Laat de linzen uitlekken. Schil de wortelen, halveer ze in de lengte of deel ze in vieren. Laat ze in een pan met 2 el hete olie in zo’n 10 minuten beetgaar stoven onder voortdurend roeren. Kruid ze net voor het einde van de gaartijd met zout, komijn, kaneel en suiker.

  2. 2

    Snij de kaas in blokjes. Spoel de rucola en zwier droog. Halveer de granaatappel en haal de pitten eruit.

  3. 3

    Maak een dressing met citroensap, zout, suiker, mosterd, cayennepeper en de resterende olijfolie. Meng de linzen met de wortelen, de granaatappelpitten, de kaas en de rucola en breng de salade op smaak met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de linzen uitlekken. Schil de wortelen, halveer ze in de lengte of deel ze in vieren. Laat ze in een pan met 2 el hete olie in zo’n 10 minuten beetgaar stoven onder voortdurend roeren. Kruid ze net voor het einde van de gaartijd met zout, komijn, kaneel en suiker.

  2. 2

    Snij de kaas in blokjes. Spoel de rucola en zwier droog. Halveer de granaatappel en haal de pitten eruit.

  3. 3

    Maak een dressing met citroensap, zout, suiker, mosterd, cayennepeper en de resterende olijfolie. Meng de linzen met de wortelen, de granaatappelpitten, de kaas en de rucola en breng de salade op smaak met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.