Recept

Le Lauretta cake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke cake, naar het recept van foodie Laura De Walsche.

bereiding
  1. 1

    Maak de gekonfijte sinaasappelen: snij de sinaasappelen in 4 en verwijder het vruchtvlees zodat enkel de schil overblijft. Snij de sinaasappelschil in fijne reepjes. Breng water aan de kook, voeg de sinaasappelschil toe en laat 1 minuut koken. Giet af, breng opnieuw water aan de kook opnieuw. Zo krijg je de bittere smaak weg.

  2. 2

    Breng 200 ml water met 200 g suiker aan de kook en voeg de reepjes toe. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje tot de siroop is ingedikt en de partjes glanzen. Giet het water af. Hou het bij als siroop voor limonade. Doe de partjes in een afgesloten bokaal en laat afkoelen. Zo kun je ze 2 maanden bewaren.

  3. 3

    Maak de taart. Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Klop de boter tot ze zacht is en voeg de suiker en de eidooiers toe. Meng goed.

  4. 4

    Voeg de chocolade en de gekonfijte sinaasappelen toe en meng. Weeg de bloem af, voeg het bakpoeder en de kaneel toe en roer onder het botermengsel. Spatel ook het opgeklopte eiwit door het beslag.

  5. 5

    Vet een (siliconen) bakvorm goed in en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bak 35 minuten in de oven en test of een breinaald er schoon uitkomt. Ontvorm de cake pas als hij helemaal is afgekoeld.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Le Lauretta cake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!