Recept

Rabarberpannenkoek met poedersuiker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pannenkoek met een originele twist! 

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukken van ongeveer 1 cm. Breng 50 g suiker aan de kook met 200 ml water en laat de rabarber hier 3 à 4 minuten in sudderen. Laat hem uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Scheid de eieren. Meng de rest van de suiker met de bloem en het bakpoeder. Doe er de melk en de eidooiers bij, roer glad en laat het beslag 20 minuten rusten.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C bovenwarmte.
 Klop de eiwitten stijf met het citroensap en spatel ze door het deeg. Verhit een klontje boter in een ovenbestendige pan en laat er 1/4 van het deeg inlopen. Verdeel ongeveer 1/4 van de rabarber eroverheen en laat 1-2 minuten bakken.

  4. 4

    Bak de pannenkoek nog enkele minuten in de oven tot die mooi goudbruin is. Bak zo alle pannenkoeken. Serveer ze bestrooid met poedersuiker.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarberpannenkoek met poedersuiker

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!