Warme chocolademousse met rum
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Warme chocolademousse met rum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dessert dat klaar is in een wip

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade met het koffie-extract en een nootje boter in een warmwaterbad.

  2. 2

    Splits de eieren.

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.

    Doe de eidooiers met de poedersuiker in een kom die in een warmwaterbad kan, en klop tot het mengsel als een bleek lint van de lepel afloopt.

  3. 3

    Zet de eidooiers in het warmwaterbad en voeg er, onder voortdurend kloppen, in scheutjes de rum aan toe. Roer er de gesmolten chocolade door.

  4. 4

    Spatel eerst de helft van de bus slagroom en daarna de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel.

  5. 5

    Schenk in mooie glazen, garneer met geschaafde witte chocolade en dien meteen op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade met het koffie-extract en een nootje boter in een warmwaterbad.

  2. 2

    Splits de eieren.

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.

    Doe de eidooiers met de poedersuiker in een kom die in een warmwaterbad kan, en klop tot het mengsel als een bleek lint van de lepel afloopt.

  3. 3

    Zet de eidooiers in het warmwaterbad en voeg er, onder voortdurend kloppen, in scheutjes de rum aan toe. Roer er de gesmolten chocolade door.

  4. 4

    Spatel eerst de helft van de bus slagroom en daarna de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel.

  5. 5

    Schenk in mooie glazen, garneer met geschaafde witte chocolade en dien meteen op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.