Asperges in een krokant jasje met een gepocheerd eitje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Asperges in een krokant jasje met een gepocheerd eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijk maar heerlijk brunchreceptje voor zondag. 

bereiding
  1. 1

    Breng een pan water met wat zout en een flinke scheut azijn aan de kook, zet het vuur laag en laat het water zachtjes koken. Verhit een grillpan op hoog vuur.

  2. 2

    Maak de asperges schoon, breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Wikkel elke asperge in een plakje gedroogde ham. Grill ze rondom goudbruin en gaar in de grillpan.

  3. 3

    Maak een draaikolk in het net niet kokende water. Breek elk eitje in een aparte kommetje. Giet elk eitje apart snel in de draaikolk en pocheer 3 minuten in het zacht kokende water. Neem ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Serveer de asperges met de gepocheerde eitjes, kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng een pan water met wat zout en een flinke scheut azijn aan de kook, zet het vuur laag en laat het water zachtjes koken. Verhit een grillpan op hoog vuur.

  2. 2

    Maak de asperges schoon, breek het houtachtige uiteinde van de asperges. Wikkel elke asperge in een plakje gedroogde ham. Grill ze rondom goudbruin en gaar in de grillpan.

  3. 3

    Maak een draaikolk in het net niet kokende water. Breek elk eitje in een aparte kommetje. Giet elk eitje apart snel in de draaikolk en pocheer 3 minuten in het zacht kokende water. Neem ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Serveer de asperges met de gepocheerde eitjes, kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.