Recept

Lamschenkels met couscous en gestoofde radijsjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke schotel met lentegroenten in de hoofdrol.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de lamschenkel met peper en zout. Braad de schenkel ongeveer vier minuten per kant in olijfolie. Meng ondertussen de balsamicoazijn met de rode wijn, de kippenbouillon, de knoflook en de rozemarijn.

  2. 2

    Haal de schenkels uit de pan en zet even opzij. Doe de ui in de pan en stoof ze zacht in het braadvet van de lamschenkel.

  3. 3

    Doe het vlees en de marinade weer in de pan. Dek af met een deksel en laat 1,5 uur garen in de oven. Draai de schenkels om en laat nog 30 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Maak de radijzen. Verwarm 2 el olijfolie in een steelpannetje. Voeg de radijzen toe. Voeg peper en zout toe en stoof 15 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de boter en het citroensap toe en stoof nog 2 minuten.

  5. 5

    Spoel de asperges en breek het onderste houterige uiteinde af. Grill ze 10 minuten in wat olijfolie in een grillpan.

  6. 6

    Maak de couscous. Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de ui met de rozijnen in enkele minuten glazig. Meng samen met de boter, de olijfolie en de citroenschil onder de couscous.

  7. 7

    Verdeel de couscous over de borden. Schik de gegrilde asperges en de gestoofde radijzen erbovenop. Leg er de lamschenkel bij samen met wat saus en de tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamschenkels met couscous en gestoofde radijsjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!