Gestoofde kip met venkel, couscous en granaatappel in de tajine
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gestoofde kip met venkel, couscous en granaatappel in de tajine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gestoofde kip met oriëntaalse draai

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het paprikapoeder en komijnpoeder met wat peper en zout in een kom. Wentel de kippenbouten door de kruidenmengeling. Kleur de bouten rondom in een pan met boter en olijfolie. Leg ze in een ovenschaal.

  2. 2

    Maak de venkel schoon, pel de rode uien en schil de zoete aardappel. Snij de groenten in grote stukken en schik ze rond de kip.

  3. 3

    Meng de honing met 1 eetlepel zonnebloemolie, het saffraanpoeder en de helft van de hete bouillon. Giet over de kip en zet 45 minuten in de oven. Voeg na een half uur de gedroogde abrikozen en citroensap toe.

  4. 4

    Giet de rest van de hete bouillon over de couscous en laat 10 minuten wellen. Maak de korrels los met een vork. Rooster de pistachenoten kort in een pan met antiaanbaklaag. Lepel de pitjes uit de granaatappel.

  5. 5

    Meng de pistachenoten met de helft van de granaatappelpitten door de couscous. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep de couscous in een grote kom en leg er de kip en de groenten bovenop. Werk af met de rest van de granaatappelpitten en plukjes peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het paprikapoeder en komijnpoeder met wat peper en zout in een kom. Wentel de kippenbouten door de kruidenmengeling. Kleur de bouten rondom in een pan met boter en olijfolie. Leg ze in een ovenschaal.

  2. 2

    Maak de venkel schoon, pel de rode uien en schil de zoete aardappel. Snij de groenten in grote stukken en schik ze rond de kip.

  3. 3

    Meng de honing met 1 eetlepel zonnebloemolie, het saffraanpoeder en de helft van de hete bouillon. Giet over de kip en zet 45 minuten in de oven. Voeg na een half uur de gedroogde abrikozen en citroensap toe.

  4. 4

    Giet de rest van de hete bouillon over de couscous en laat 10 minuten wellen. Maak de korrels los met een vork. Rooster de pistachenoten kort in een pan met antiaanbaklaag. Lepel de pitjes uit de granaatappel.

  5. 5

    Meng de pistachenoten met de helft van de granaatappelpitten door de couscous. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep de couscous in een grote kom en leg er de kip en de groenten bovenop. Werk af met de rest van de granaatappelpitten en plukjes peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.