Recept

Kingkrab met duinasperges en doperwtjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een verfijnd recept van Peter Goossens: “Overdonder asperges niet met verschillende smaken, maar breng ze zo puur mogelijk. De zilte smaak van de duinasperges gaat hier subliem samen met de kingkrab."

bereiding
 1. 1

  Ontdooi de kingkrab in lauw water. Verwijder de schaal en warm op in voldoende boter. Kruid af met peper en zout.

 2. 2

  Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water met een klontje boter.

 3. 3

  Kleur de kippenvleugels goudbruin in de oven op 200°C. Pel 1 ui en snipper fijn. Snij de teentjes look fijn en kleur ze samen met de ui aan in boter. Voeg de kippenvleugels, tijm en het laurierblad toe. Bevochtig met de kippenbouillon. Laat 1 uur rustig inkoken. Passeer door een fijne zeef en laat afkoelen in de koelkast. Ontvet de bouillon met een schuimspaan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout. Voeg voor 1/3 van het geheel olijfolie toe.

 4. 4

  Pel 1 ui en snipper fijn. Stoof aan in boter en voeg 500 g doperwten toe. Zet onder in kippenbouillon. Giet af en hou het kookvocht bij. Mix de doperwten en voeg het kookvocht toe tot de gewenste dikte. Passeer door een fijne zeef. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Pel ½ ui en snipper fijn. Stoof aan in boter. Voeg 100 g doperwten toe en stoof kort even mee aan. Kruid met peper en zout.

 6. 6

  Spuit enkele toefjes crème van doperwt op je bord. Lepel een beetje saus van kip erover. Snij een kingkrabpoot in twee ongelijke stukken en leg ze er bovenop. Leg hier 2 halve duinasperges tegen. Strooi er enkele doperwtjes over en werk eventueel af met cressette en geraspt Cecina-rund.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kingkrab met duinasperges en doperwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!