Recept

Ragù alla Straccia

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echte Italiaanse ragù, delizioso!

bereiding
  1. 1

    Laat de lardo smelten op een laag vuurtje in een gietijzeren stoofpot. Voeg een scheutje olijfolie toe. Stoof de look en de ui aan en haal uit de pot.

  2. 2

    Kruid het vlees goed met peper en zout en kleur aan. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en stoof mee. Voeg dan de ui en de look opnieuw toe en blus met witte wijn. Maak alles goed los met een houten lepel.

  3. 3

    Voeg dan de gezeefde en gepelde tomaten toe en laat even doorkoken. Zet je pot op een laag vuur en laat verder sudderen. Zet een deksel op de pot maar leg er een houten lepel tussen. Laat minimum 2 uur garen en roer om de 20 minuten het geheel even om. Kruid met zout.

  4. 4

    Heb je heel veel geduld? Laat de saus dan ’s nachts rusten op het fornuis of in de oven. Begin de dag nadien opnieuw totdat al het vlees helemaal uit elkaar gevallen is en blendt met de saus.

  5. 5

    Kook de verse linguine en meng meteen met de saus. Werk af met geraspte kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ragù alla Straccia

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!