Recept

Pad thai met scampi's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé Thaise klassieker maak je nu ook gewoon zelf.

bereiding
  1. 1

    Week de rijstnoedels 2 uur in koud water.

  2. 2

    Rooster de pindanoten en hak grof. Spoel het bieslook en snij in lange stukken. Maak de lente-uitjes schoon en snij in ringetjes.

  3. 3

    Verwarm een scheutje water in een pot op een zacht vuur. Doe de tamarindesaus en de palmsuiker erbij en roer tot er een kandijbruin papje ontstaat. Laat 10 minuten zacht koken.

  4. 4

    Meng de vissaus erdoor. Voeg de gefrituurde uitjes toe en laat 3 minuten zacht koken. Voeg naar smaak vissaus, suiker en tamarindesaus toe. Haal van het vuur en laat 1 uur rusten.

  5. 5

    Verwarm de sojaolie op hoog vuur in de wok. Doe er de eieren bij en roer met de spatel door elkaar. Voeg de scampi's toe, blijf roeren en voeg na 1 minuut de geweekte noedels toe. Roer goed om en giet er indien nodig een half glas water bij, zodat het niet uitdroogt.

  6. 6

    Als de noedels beetgaar zijn, mag de afgekoelde saus erbij. Roer alles goed door elkaar en doe er de sojascheuten en de helft van de noten bij. Laat 1 minuut mee opwarmen. Serveer met bieslook, limoen, lente-uitjes, de rest van de noten en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pad thai met scampi's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!