Lentequiche
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lentequiche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een ideaal gerechtje voor je volgende brunch, met echte voorjaarsingrediënten zoals asperges en erwtjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en leg 1 uitgerold vel kruimeldeeg in de bakvorm. Druk aan, prik met een vork gaatjes in het deeg en plooi de randen om. Leg een tweede bakpapier over het deeg. Hierop stort je bakparels of gedroogde linzen als steunvulling.

  2. 2

    Bak het deeg voor op 180°C, tot je de rand lichtbruin ziet worden. Haal de steunvulling met het bovenste bakpapier uit de vorm. Vlecht intussen de rand die op de quiche komt. Snij hiervoor 6 repen van 1 cm breed uit het midden van de tweede rol kruimeldeeg. Maak er twee vlechten van.

  3. 3

    Klop de room en de eieren met een garde los tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Doe de geraspte kaas op de taartbodem en giet er het eimengsel over uit.

  5. 5

    Leg de asperges op het eimengsel en strooi er de erwten rond.

  6. 6

    Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk hiermee de randen van de quiche. Leg de vlechtjes op de rand van de quiche en rek ze zo nodig nog een klein beetje uit zodat de vlecht mooi aansluit over de volledige cirkel. Bestrijk ook de vlecht met eidooier.

  7. 7

    Bak de quiche nog 30 minuten op 180°C, tot de vulling gestold is. Lekker warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en leg 1 uitgerold vel kruimeldeeg in de bakvorm. Druk aan, prik met een vork gaatjes in het deeg en plooi de randen om. Leg een tweede bakpapier over het deeg. Hierop stort je bakparels of gedroogde linzen als steunvulling.

  2. 2

    Bak het deeg voor op 180°C, tot je de rand lichtbruin ziet worden. Haal de steunvulling met het bovenste bakpapier uit de vorm. Vlecht intussen de rand die op de quiche komt. Snij hiervoor 6 repen van 1 cm breed uit het midden van de tweede rol kruimeldeeg. Maak er twee vlechten van.

  3. 3

    Klop de room en de eieren met een garde los tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Doe de geraspte kaas op de taartbodem en giet er het eimengsel over uit.

  5. 5

    Leg de asperges op het eimengsel en strooi er de erwten rond.

  6. 6

    Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk hiermee de randen van de quiche. Leg de vlechtjes op de rand van de quiche en rek ze zo nodig nog een klein beetje uit zodat de vlecht mooi aansluit over de volledige cirkel. Bestrijk ook de vlecht met eidooier.

  7. 7

    Bak de quiche nog 30 minuten op 180°C, tot de vulling gestold is. Lekker warm of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.