• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aardappel-groentegratin met geroosterde worteltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer een ovenschaal in met olie.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de takjes tijm en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook.

  3. 3

    Snij de courgette in ronde plakken van dezelfde dikte als de aardappelschijfjes. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in repen van 1 cm dik.

  4. 4

    Breng de melk aan de kook met de slagroom, de knoflook, de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en laat 5 minuten trekken. 

  5. 5

    Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over.

  6. 6

    Besprenkel de wortelen met olie en kruid naar smaak met peper en zout. Rooster ze 35 minuten in de oven.

  7. 7

    Schik de aardappelschijfjes rechtop in rijtjes in de ovenschaal, afgewisseld met plakjes courgette. 

  8. 8

    Giet het roommengsel over de schijfjes, bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten mee in de oven. Dien de aardappel-groentegratin op met de geroosterde worteltjes en eventueel een fris groen slaatje.

     

    Tip: gebruik regenboogwortelen ipv gewone wortelen voor een nóg feestelijkere toets!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer een ovenschaal in met olie.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de takjes tijm en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook.

  3. 3

    Snij de courgette in ronde plakken van dezelfde dikte als de aardappelschijfjes. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in repen van 1 cm dik.

  4. 4

    Breng de melk aan de kook met de slagroom, de knoflook, de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en laat 5 minuten trekken. 

  5. 5

    Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over.

  6. 6

    Besprenkel de wortelen met olie en kruid naar smaak met peper en zout. Rooster ze 35 minuten in de oven.

  7. 7

    Schik de aardappelschijfjes rechtop in rijtjes in de ovenschaal, afgewisseld met plakjes courgette. 

  8. 8

    Giet het roommengsel over de schijfjes, bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten mee in de oven. Dien de aardappel-groentegratin op met de geroosterde worteltjes en eventueel een fris groen slaatje.

     

    Tip: gebruik regenboogwortelen ipv gewone wortelen voor een nóg feestelijkere toets!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.