Recept

Bearnaisesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke saus met dragon. Heerlijk bij steak of bij een stukje gebakken zalm.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de sjalotten en de kruiden fijn, plet de peperkorrels. Smelt de boter.

  2. 2

    Laat de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot een derde  inkoken in een pannetje.

  3. 3

    Voeg de eidooiers één voor één toe en klop au bain-marie.

  4. 4

    Voeg, zodra de saus gebonden is, de gesmolten boter druppelsgewijs toe onder voortdurend kloppen.

  5. 5

    Werk af met nog een beetje gehakte kervel (of dragon).

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bearnaisesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!