Bearnaisesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bearnaisesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke saus met dragon. Heerlijk bij steak of bij een stukje gebakken zalm.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de sjalotten en de kruiden fijn, plet de peperkorrels. Smelt de boter.

  2. 2

    Laat de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot een derde  inkoken in een pannetje.

  3. 3

    Voeg de eidooiers één voor één toe en klop au bain-marie.

  4. 4

    Voeg, zodra de saus gebonden is, de gesmolten boter druppelsgewijs toe onder voortdurend kloppen.

  5. 5

    Werk af met nog een beetje gehakte kervel (of dragon).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de sjalotten en de kruiden fijn, plet de peperkorrels. Smelt de boter.

  2. 2

    Laat de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot een derde  inkoken in een pannetje.

  3. 3

    Voeg de eidooiers één voor één toe en klop au bain-marie.

  4. 4

    Voeg, zodra de saus gebonden is, de gesmolten boter druppelsgewijs toe onder voortdurend kloppen.

  5. 5

    Werk af met nog een beetje gehakte kervel (of dragon).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.