Gevulde taart met dadels en noten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde taart met dadels en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niet echt snel klaar, maar zeker de moeite waard om op een rustige zondag uit te proberen

bereiding
  1. 1

    Los de verse gist op in de lauwe melk. Meng er de patisseriebloem door en laat 2 uur rusten.

  2. 2

    Meng de gezeefde bloem met 120 g suiker, 100 g in blokjes gesneden zachte boter en de eieren. Doe er de opgeloste gist bij. Leg het mengsel op een schoon werkvlak en kneed alles
    tot een zachte bol. Laat opnieuw 2 uur rusten.

  3. Voor de vulling

  4. 3

    Maak ondertussen de vulling. Week hiervoor de rozijnen gedurende 15 minuten in een glas rum. Meng 100 g zachte boter met de gehakte walnoten, de gehakte pijnboompitten, de gehakte amandelen en de gehakte dadels. Voeg er de rozijnen en de rum bij en meng tot een pasta.

  5. 4

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1,5 cm dikte. Verdeel er de notenmengeling over en rol in de lengte op. Vorm deze rol tot een spiraal en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  6. 5

    Smelt 20 g boter en schenk die in straaltjes over de taart. Strooi er 20 g suiker over en laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Los de verse gist op in de lauwe melk. Meng er de patisseriebloem door en laat 2 uur rusten.

  2. 2

    Meng de gezeefde bloem met 120 g suiker, 100 g in blokjes gesneden zachte boter en de eieren. Doe er de opgeloste gist bij. Leg het mengsel op een schoon werkvlak en kneed alles
    tot een zachte bol. Laat opnieuw 2 uur rusten.

  3. Voor de vulling

  4. 3

    Maak ondertussen de vulling. Week hiervoor de rozijnen gedurende 15 minuten in een glas rum. Meng 100 g zachte boter met de gehakte walnoten, de gehakte pijnboompitten, de gehakte amandelen en de gehakte dadels. Voeg er de rozijnen en de rum bij en meng tot een pasta.

  5. 4

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1,5 cm dikte. Verdeel er de notenmengeling over en rol in de lengte op. Vorm deze rol tot een spiraal en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  6. 5

    Smelt 20 g boter en schenk die in straaltjes over de taart. Strooi er 20 g suiker over en laat 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.