Pavlova met rumroom en rode vruchten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pavlova met rumroom en rode vruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Verwarm de oven voor op 120°C.  Klopt de eiwitten stijf. Voeg al kloppend lepel per lepel de griessuiker toe. Als het eiwit stijf is, spatel je er de bloem en het azijn door.

  2. 2

    Teken een cirkel op een vel bakpapier en leg dat op een bakplaat. Doe het eiwitmengsel in de spuitzak en spuit het in de cirkel. Leg het met een lepel in de juiste vorm. Bak de meringue 2 à 3 uur in de oven. Doe de ovendeur niet helemaal toe, maar zet er een lepel tussen. Laat afkoelen in de oven.

  3. 3

    Klop de room lobbig met de bloemsuiker en de rum. Spoel de limoen en rasp de schil. Spoel en meng de rode vruchten. Roer de limoenzeste door het fruit. Smeer een dikke laag van de rumroom op de meringue en lepel er het fruit over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120°C. Verwarm de oven voor op 120°C.  Klopt de eiwitten stijf. Voeg al kloppend lepel per lepel de griessuiker toe. Als het eiwit stijf is, spatel je er de bloem en het azijn door.

  2. 2

    Teken een cirkel op een vel bakpapier en leg dat op een bakplaat. Doe het eiwitmengsel in de spuitzak en spuit het in de cirkel. Leg het met een lepel in de juiste vorm. Bak de meringue 2 à 3 uur in de oven. Doe de ovendeur niet helemaal toe, maar zet er een lepel tussen. Laat afkoelen in de oven.

  3. 3

    Klop de room lobbig met de bloemsuiker en de rum. Spoel de limoen en rasp de schil. Spoel en meng de rode vruchten. Roer de limoenzeste door het fruit. Smeer een dikke laag van de rumroom op de meringue en lepel er het fruit over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.