Recept

Kerstbiscuit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker in een keukenrobot in 10 minuten tot een wit-schuimig mengsel.

  2. 2

    Zeef de bloem en spatel ze door het eiermengsel, voeg de melk toe. Giet het beslag in de 2 met bakpapier beklede bakvormen (springvorm van 20cm diameter) en bak 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat eerst wat in de vorm afkoelen en ontvorm daarna. Snij 1 taart horizontaal in twee gelijke helften met een scherp mes, laat de andere heel. Sprenkel de likeur over de taarthelften.

  4. 4

    Klop de roomkaas op met de boter, de room, het vanille-extract, de poedersuiker en het gezeefde cacaopoeder. Gebruik de hele taart als bodem. Verdeel de helft van de crème over de verschillende lagen, leg de lagen op elkaar. Leg daarbij de onderkant van de doorgesneden taart bovenaan om een mooie gladde bovenkant te verkrijgen.

  5. 5

    Lepel de rest van de crème op de bovenkant en de rand van de taart, werk af met kerstkoekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstbiscuit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!