Kip-limoenkroketjes met gember
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip-limoenkroketjes met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Schenk er beetje bij beetje de melk bij tot je een zachte, dikke saus hebt. Voeg het limoensap toe, laat nog enkele minuten sudderen en zet dan het vuur uit.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Bak de kipblokjes in hete olijfolie met de gember en knoflook. Maal het vlees met de gember en knoflook in een blender fijn en schep onder de saus. Kruid met peper en zout en laat alles afkoelen. 

  3. 3

    Vorm kroketten van het mengsel. Kluts het ei los in een bord, doe het paneermeel in het andere bord. Haal elke kroket eerst door het ei en dan door het paneermeel. 

  4. 4

    Frituur de kroketjes in hete frituurolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Schenk er beetje bij beetje de melk bij tot je een zachte, dikke saus hebt. Voeg het limoensap toe, laat nog enkele minuten sudderen en zet dan het vuur uit.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Bak de kipblokjes in hete olijfolie met de gember en knoflook. Maal het vlees met de gember en knoflook in een blender fijn en schep onder de saus. Kruid met peper en zout en laat alles afkoelen. 

  3. 3

    Vorm kroketten van het mengsel. Kluts het ei los in een bord, doe het paneermeel in het andere bord. Haal elke kroket eerst door het ei en dan door het paneermeel. 

  4. 4

    Frituur de kroketjes in hete frituurolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.