Recept

Spaanse hamkroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van onze favoriete tapas!

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Stoof ze glazig in wat olijfolie. 

  2. 2

    Doe de ham bij de ui en stoof 5 minuten zacht mee. Voeg de bloem er eetlepel per eetlepel al roerend bij. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot je een mooie stevige massa hebt. 

  3. 3

    Laat 10 minuten al roerend zachtjes sudderen. Schep alles in een kom en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

  4. 4

    Verwarm een flinke bodem olijfolie in een diepe pan. Klop de eieren los en doe de panko in een andere kom.

  5. 5

    Maak met je handen kroketjes van het hammengsel. Haal ze door het ei en daarna door de panko. Bak ze in de olie goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse hamkroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!