Spaanse hamkroketjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spaanse hamkroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Stoof ze glazig in wat olijfolie. 

  2. 2

    Doe de ham bij de ui en stoof 5 minuten zacht mee. Voeg de bloem er eetlepel per eetlepel al roerend bij. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot je een mooie stevige massa hebt. 

  3. 3

    Laat 10 minuten al roerend zachtjes sudderen. Schep alles in een kom en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

  4. 4

    Verwarm een flinke bodem olijfolie in een diepe pan. Klop de eieren los en doe de panko in een andere kom.

  5. 5

    Maak met je handen kroketjes van het hammengsel. Haal ze door het ei en daarna door de panko. Bak ze in de olie goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Stoof ze glazig in wat olijfolie. 

  2. 2

    Doe de ham bij de ui en stoof 5 minuten zacht mee. Voeg de bloem er eetlepel per eetlepel al roerend bij. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot je een mooie stevige massa hebt. 

  3. 3

    Laat 10 minuten al roerend zachtjes sudderen. Schep alles in een kom en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

  4. 4

    Verwarm een flinke bodem olijfolie in een diepe pan. Klop de eieren los en doe de panko in een andere kom.

  5. 5

    Maak met je handen kroketjes van het hammengsel. Haal ze door het ei en daarna door de panko. Bak ze in de olie goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.