Recept

Bouillon van bospaddenstoelen en toast met blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in 1 liter water.

  2. 2

    Maak de wortelen, bleekselder, prei, venkel, uien, knoflook schoon en snij in grove stukken. Stoof ze in boter en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de geweekte champignons en het water bij de gestoofde groenten, samen met de kruiden. Breng aan de kook en laat zo’n 30 minuten koken. Draai het vuur uit en laat nog 30 minuten rusten. Zeef de soep tot een heldere bouillon. Zeef een tweede keer door een schone keukenhanddoek. 

  4. 4

    Snij het stokbrood in fijne sneetjes en toast ze. Beleg ze met wat blauwe kaas. 

  5. 5

    Maak de bospaddenstoelen schoon. Roerbak ze kort in olijfolie, tot ze net gaar zijn. 

  6. 6

    Verdeel de bouillon over borden. Lepel er wat gebakken bospaddenstoelen in en werk af met enkele takjes salie. Serveer met een krokante kaastoast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bouillon van bospaddenstoelen en toast met blauwe kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!