Recept

Spaanse stoofpot met chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de chorizo in een stoofpan op een zacht vuurtje tot de olie vrijkomt, haal de worst uit de pan. 

  2. 2

    Fruit in de chorizo-olie eerst de ui, dan de selder en vervolgens ook de wortelen glazig. 

  3. 3

    Voeg daarna de stukjes aardappel, knoflook, de chilipeper en laurierblaadjes toe, kruid met Pimenton de la vera en laat 5 minuten stoven. 

  4. 4

    Rooster ondertussen de kerstomaten 10 à 15 minuten in de oven in een ovenschaal met een beetje olijfolie.

  5. 5

    Overgiet de stoofpot met warme kippenbouillon, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken of tot het een beetje ingedikt is. 

  6. 6

    Doe de chorizo, en de linzen erbij, en laat nog 5 minuten doorwarmen. 

  7. 7

    Werk af met geroosterde tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met zure room en snuifje pimenton.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse stoofpot met chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!