Stoofpotje van konijn met aubergine en knoflook
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje van konijn met aubergine en knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker Spaans stoofpotje à la Pascale Naessens. 

bereiding
  1. 1

    Maak de aubergines en de paprika’s schoon en snij ze in grove stukken. Pel de knoflook en snij de teentjes in plakjes. Pel en halveer de sjalotten.

  2. 2

    Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een grote stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten tot ze mooi kleuren. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.

  3. 3

    Haal het konijn uit de stoofpot en fruit nu de sjalot en de knoflook in dezelfde stoofpot. Voeg de takjes rozemarijn, de aubergine en de paprika toe. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.

  4. 4

    Voeg de stukken konijn weer toe en blus met de bouillon en de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 1,5 uur stoven. Serveer met nog wat extra verse rozemarijn. Lekker met een salade of geroosterde bloemkoolrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de aubergines en de paprika’s schoon en snij ze in grove stukken. Pel de knoflook en snij de teentjes in plakjes. Pel en halveer de sjalotten.

  2. 2

    Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur in een grote stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten tot ze mooi kleuren. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.

  3. 3

    Haal het konijn uit de stoofpot en fruit nu de sjalot en de knoflook in dezelfde stoofpot. Voeg de takjes rozemarijn, de aubergine en de paprika toe. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout.

  4. 4

    Voeg de stukken konijn weer toe en blus met de bouillon en de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur 1,5 uur stoven. Serveer met nog wat extra verse rozemarijn. Lekker met een salade of geroosterde bloemkoolrijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.