• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomatensoep met lettertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Leg de kip op de bodem van een grote soepketel. 

  2. 2

    Pel de uien en snij ze grof. Pel de teentjes look en snij ze grof.

  3. 3

    Spoel de selder en de prei onder stromend water. (Snij de prei vooraf overlangs in twee, zodat je zand of aarde makkelijk van tussen het loof kan spoelen.) Hou één stam prei en een paar stengels selder opzij voor later.

  4. 4

    Versnijd de rest van de prei, inclusief de bladeren en de selder grof. Schil de wortelen en snij 2/3 ervan grof. Hou de rest even opzij.

  5. 5

    Giet koud water in de soepketel en doe er de groenten in, samen met de tijm en de blaadjes laurier. Breng de soep aan de kook.

  6. 6

    Kneus de peperkorrels, kruinagel, steranijs en het zout in de vijzel en doe ze in de soepketel.

  7. 7

    Laat de bouillon zo’n 30 tot 45 minuten zachtjes koken. Snij intussen de wortel, de prei en de selder die je opzij hield in kleine blokjes. Snipper ook nog een sjalot.

  8. 8

    Verhit wat olie in een andere soepketel en stoof de gesneden groenten kort aan. 

  9. 9

    Zeef de kippenbouillon. Je hebt nu een heldere bouillon die je ook kan gebruiken voor verschillende andere bereidingen. Voeg ongeveer 1,5 liter toe aan de soepketel met de aangebakken groenten.

  10. 10

    Voeg de passata toe en laat even doorkoken.

  11. 11

    Mix het geheel en voeg meteen de letterpasta toe. (Kijk op de verpakking voor de juiste gaartijd.) Kruid de soep (indien nodig) met wat extra peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Leg de kip op de bodem van een grote soepketel. 

  2. 2

    Pel de uien en snij ze grof. Pel de teentjes look en snij ze grof.

  3. 3

    Spoel de selder en de prei onder stromend water. (Snij de prei vooraf overlangs in twee, zodat je zand of aarde makkelijk van tussen het loof kan spoelen.) Hou één stam prei en een paar stengels selder opzij voor later.

  4. 4

    Versnijd de rest van de prei, inclusief de bladeren en de selder grof. Schil de wortelen en snij 2/3 ervan grof. Hou de rest even opzij.

  5. 5

    Giet koud water in de soepketel en doe er de groenten in, samen met de tijm en de blaadjes laurier. Breng de soep aan de kook.

  6. 6

    Kneus de peperkorrels, kruinagel, steranijs en het zout in de vijzel en doe ze in de soepketel.

  7. 7

    Laat de bouillon zo’n 30 tot 45 minuten zachtjes koken. Snij intussen de wortel, de prei en de selder die je opzij hield in kleine blokjes. Snipper ook nog een sjalot.

  8. 8

    Verhit wat olie in een andere soepketel en stoof de gesneden groenten kort aan. 

  9. 9

    Zeef de kippenbouillon. Je hebt nu een heldere bouillon die je ook kan gebruiken voor verschillende andere bereidingen. Voeg ongeveer 1,5 liter toe aan de soepketel met de aangebakken groenten.

  10. 10

    Voeg de passata toe en laat even doorkoken.

  11. 11

    Mix het geheel en voeg meteen de letterpasta toe. (Kijk op de verpakking voor de juiste gaartijd.) Kruid de soep (indien nodig) met wat extra peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.