• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelstoemp met gehaktlolly's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukken.

  2. 2

    Smelt een klont boter in een grote kookpot en fruit de ui. Doe de wortelen bij de ui en roer om. Laat een paar minuten garen op een zacht vuur.
     

  3. 3

    Doe de aardappelen bij de wortelen en kruid met peper en zout. Bind de peterselie, laurier en tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot.
     

  4. 4

    Giet water in de kookpot tot de aardappelen en wortelen half onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de kookpot.

  5. 5

    Kneed het gehakt met het ei in een mengkom tot het soepel wordt. 

  6. 6

    Draai er balletjes met een diameter van 5 centimeter van en rol ze uit tot een lange worst. Prik die op een dikke satéstok.

  7. 7

    Haal de lolly’s door een bord met paneermeel en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.

  8. 8

    Verhit wat boter in een pan en bak de lolly’s tot ze een krokant korstje hebben.

  9. 9

    Giet de wortelen en aardappelen af en pureer ze met wat boter tot een smeuïge puree. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

  10. 10

    Doe de mosterd in de pan van de lolly’s en voeg twee klontjes boter toe. Laat inkoken tot een sausje, dat je bij de puree kan serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukken.

  2. 2

    Smelt een klont boter in een grote kookpot en fruit de ui. Doe de wortelen bij de ui en roer om. Laat een paar minuten garen op een zacht vuur.
     

  3. 3

    Doe de aardappelen bij de wortelen en kruid met peper en zout. Bind de peterselie, laurier en tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni en leg het in de kookpot.
     

  4. 4

    Giet water in de kookpot tot de aardappelen en wortelen half onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer een half uur garen met het deksel schuin op de kookpot.

  5. 5

    Kneed het gehakt met het ei in een mengkom tot het soepel wordt. 

  6. 6

    Draai er balletjes met een diameter van 5 centimeter van en rol ze uit tot een lange worst. Prik die op een dikke satéstok.

  7. 7

    Haal de lolly’s door een bord met paneermeel en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.

  8. 8

    Verhit wat boter in een pan en bak de lolly’s tot ze een krokant korstje hebben.

  9. 9

    Giet de wortelen en aardappelen af en pureer ze met wat boter tot een smeuïge puree. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

  10. 10

    Doe de mosterd in de pan van de lolly’s en voeg twee klontjes boter toe. Laat inkoken tot een sausje, dat je bij de puree kan serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.