Recept

Chocoladebrioche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem samen met de gist, de suiker en de eieren in de mengkom van de keukenrobot. Meng en voeg de zachte boter beetje bij beetje toe. Kneed (met behulp van de deeghaak) 10 minuten tot een plakkerig, beetje nat en elastisch deeg.

  2. 2

    Bol op, leg in een beboterde kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 1,5 à 2 uur op een warme plaats rijzen tot het in volume verdubbeld is. Ontrol het deeg, druk de lucht er goed uit, bol opnieuw op en zet de kom met het deeg een nacht in de koelkast.

  3. 3

    Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Lepel er de poedersuiker, de cacao en de suiker onder en roer goed los met de garde.

  4. 4

    Ontrol het briochedeeg tot een rechthoek en schenk er de chocoladeboter over. Strijk goed uit. Rol op, snij de uiteinden eraf en snij de brioche in de lengte in twee. Vlecht de 2 delen in elkaar en leg ze in een cakevorm of broodbakvorm. Laat nogmaals een halfuur rijzen in de koelkast en verwarm intussen de oven voor op 190°C.

  5. 5

    Klop de eidooier los met een bodempje melk en bestrijk er de brioche mee. Schuif 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 'n beetje afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladebrioche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!