Recept

Chilikip met jonge wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking. Maak de korrels los met een vork.

  2. 2

    Halveer de kipfilets in de lengte. Snipper de chilipeper –zonder de zaadjes – fijn. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap en meng dit met 1 el olijfolie, de specerijen en de chiliringen. Bestrijk er de kip mee. 

  3. 3

    Schraap de wortelen schoon (maar laat er nog een stukje loof aan). Schep ze samen met de bouillon en de citroenrasp in een kookpot en breng aan de kook. Laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuur pruttelen. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken tot de wortelen zacht zijn. 

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Serveer met de couscous, de wortelen en Griekse yoghurt. Werk af met koriander. 

    Tip: Voeg voor een pittige couscous een koffielepel harissa toe terwijl je de korrels losmaakt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chilikip met jonge wortelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking. Maak de korrels los met een vork.

  2. 2

    Halveer de kipfilets in de lengte. Snipper de chilipeper –zonder de zaadjes – fijn. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap en meng dit met 1 el olijfolie, de specerijen en de chiliringen. Bestrijk er de kip mee. 

  3. 3

    Schraap de wortelen schoon (maar laat er nog een stukje loof aan). Schep ze samen met de bouillon en de citroenrasp in een kookpot en breng aan de kook. Laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuur pruttelen. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken tot de wortelen zacht zijn. 

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Serveer met de couscous, de wortelen en Griekse yoghurt. Werk af met koriander. 

    Tip: Voeg voor een pittige couscous een koffielepel harissa toe terwijl je de korrels losmaakt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!