Recept

Chilikip met jonge wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking. Maak de korrels los met een vork.

  2. 2

    Halveer de kipfilets in de lengte. Snipper de chilipeper –zonder de zaadjes – fijn. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap en meng dit met 1 el olijfolie, de specerijen en de chiliringen. Bestrijk er de kip mee. 

  3. 3

    Schraap de wortelen schoon (maar laat er nog een stukje loof aan). Schep ze samen met de bouillon en de citroenrasp in een kookpot en breng aan de kook. Laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuur pruttelen. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken tot de wortelen zacht zijn. 

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Serveer met de couscous, de wortelen en Griekse yoghurt. Werk af met koriander. 

    Tip: Voeg voor een pittige couscous een koffielepel harissa toe terwijl je de korrels losmaakt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chilikip met jonge wortelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!