Recept van Sandra Bekkari: Brocollistoemp met jonge worteltjes en lamskoteletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Recept van Sandra Bekkari: Brocollistoemp met jonge worteltjes en lamskoteletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris zoals het voorjaar!

bereiding
  1. 1

    Stoom de aardappelen en de broccoli beetgaar. Laat de broccoli niet te lang stomen, zodat de mooie groene kleur bewaard blijft.
     

  2. 2

    Snij het loof van de wortelen, maar laat er nog een stukje groen aan. Borstel de worteltjes onder stromend water. Stoof ze in olijfolie. Kruid met een beetje tijm, peper en zout.
     

  3. 3

    Stoof het sjalotje. Plet de aardappelen met de broccoli, het sjalotje en een scheutje olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Hou een paar kleine broccoliroosjes opzij voor de afwerking.

  4. 4

    Kruid de lamskoteletjes met tijm, rozemarijn, peper en zout en bak een 3-tal minuten per kant in olijfolie.

    Tips:
    • Schil de stam van de broccoli mee, snij het binnenste deel in stukjes en stoom ze mee.
    • Je kunt de broccoli ook koken, maar dan vernietig je veel beschermende voedingsstoffen.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Stoom de aardappelen en de broccoli beetgaar. Laat de broccoli niet te lang stomen, zodat de mooie groene kleur bewaard blijft.
     

  2. 2

    Snij het loof van de wortelen, maar laat er nog een stukje groen aan. Borstel de worteltjes onder stromend water. Stoof ze in olijfolie. Kruid met een beetje tijm, peper en zout.
     

  3. 3

    Stoof het sjalotje. Plet de aardappelen met de broccoli, het sjalotje en een scheutje olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Hou een paar kleine broccoliroosjes opzij voor de afwerking.

  4. 4

    Kruid de lamskoteletjes met tijm, rozemarijn, peper en zout en bak een 3-tal minuten per kant in olijfolie.

    Tips:
    • Schil de stam van de broccoli mee, snij het binnenste deel in stukjes en stoom ze mee.
    • Je kunt de broccoli ook koken, maar dan vernietig je veel beschermende voedingsstoffen.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.