Snelle curry met kikkererwten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Snelle curry met kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kalkoen in blokjes. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. 

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Verhit 2 el geklaarde boter (of ghee) in een stoofpan en stoof er de groentjes in aan. Bestrooi met het kerriepoeder en roer goed los. Leg er de kalkoenblokjes bij en blus met de bouillon. Schep er de kikkererwten en de koriander bij en laat 20 minuten sudderen.  

  3. 3

    Verhit 1 el geklaarde boter in een steelpan en voeg de rijst en de kurkuma toe. Laat even stoven. Voeg water toe tot de rijst net bedekt is en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  4. 4

    Verdeel de rijst en de curry over borden en werk af met een partje tomaat en extra koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kalkoen in blokjes. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken. 

  2. 2

    Schil en rasp de gember. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Verhit 2 el geklaarde boter (of ghee) in een stoofpan en stoof er de groentjes in aan. Bestrooi met het kerriepoeder en roer goed los. Leg er de kalkoenblokjes bij en blus met de bouillon. Schep er de kikkererwten en de koriander bij en laat 20 minuten sudderen.  

  3. 3

    Verhit 1 el geklaarde boter in een steelpan en voeg de rijst en de kurkuma toe. Laat even stoven. Voeg water toe tot de rijst net bedekt is en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  4. 4

    Verdeel de rijst en de curry over borden en werk af met een partje tomaat en extra koriander. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.