Exotische kipspiesjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Exotische kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil en plet 3 cm gember en 1 teentje knoflook. Meng met 150 g geraspte kokosnoot, 1 kl rode currypasta en 500 g kipgehakt. Kruid met een snuifje zout en bruine suiker. Vorm er worstjes van en laat ze een halfuur opstijven in de koelkast. Halveer 6 stengels citroengras en prik er telkens een kipworstje op. Gril 10 minuten op de barbecue. Schil voor het slaatje 1 papaya en 1 komkomer en snij het vruchtvlees in blokjes of lange linten. Meng met een handvol gesnipperde Thaise basilicum, het sap van 1 limoen, 1 kl bruine suiker, 3 el vissaus en optioneel een weinig zout ( de vissaus is al zout). Schep er geroosterde nootjes naar keuze onder en serveer het slaatje met de spiesjes.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil en plet 3 cm gember en 1 teentje knoflook. Meng met 150 g geraspte kokosnoot, 1 kl rode currypasta en 500 g kipgehakt. Kruid met een snuifje zout en bruine suiker. Vorm er worstjes van en laat ze een halfuur opstijven in de koelkast. Halveer 6 stengels citroengras en prik er telkens een kipworstje op. Gril 10 minuten op de barbecue. Schil voor het slaatje 1 papaya en 1 komkomer en snij het vruchtvlees in blokjes of lange linten. Meng met een handvol gesnipperde Thaise basilicum, het sap van 1 limoen, 1 kl bruine suiker, 3 el vissaus en optioneel een weinig zout ( de vissaus is al zout). Schep er geroosterde nootjes naar keuze onder en serveer het slaatje met de spiesjes.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.