Galette met kersen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Galette met kersen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de boter in blokjes en zet koel weg. Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom. Snij de boter met behulp van twee messen door de bloem, of meng in de keukenrobot met een kneedhaak. De boter mag niet smelten door de warmte van je hand. Voeg dan beetje bij beetje 240 ml ijswater toe, tot je een samenhangend deeg krijgt. Rol tot een bol, dek af met vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mascarpone met het ei, de poedersuiker en vanille-essence.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een cirkel van 0,5 cm dik. Lepel de mascarponecrème op het midden van het deeg, bleef 3 cm van de rand.

  4. 4

    Verdeel de kersen over de mascarponecrème en sla de rand van het deeg naar het midden, over het fruit. Strooi kristalsuiker op de rand van de taart en bak ze 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar is. Werk af met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de boter in blokjes en zet koel weg. Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom. Snij de boter met behulp van twee messen door de bloem, of meng in de keukenrobot met een kneedhaak. De boter mag niet smelten door de warmte van je hand. Voeg dan beetje bij beetje 240 ml ijswater toe, tot je een samenhangend deeg krijgt. Rol tot een bol, dek af met vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de mascarpone met het ei, de poedersuiker en vanille-essence.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een cirkel van 0,5 cm dik. Lepel de mascarponecrème op het midden van het deeg, bleef 3 cm van de rand.

  4. 4

    Verdeel de kersen over de mascarponecrème en sla de rand van het deeg naar het midden, over het fruit. Strooi kristalsuiker op de rand van de taart en bak ze 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar is. Werk af met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.