Bavarois van aardbeien
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bavarois van aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pureer de helft van de aardbeien met de suiker. Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de eiwitten tot pieken.

  2. 2

    Week de gelatine 5 minuten in koud water. Warm het citroensap op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer dit mengsel door de aardbeienpuree, spatel er daarna de opgeklopte room en ten slotte het eiwit door. Doe de bavarois in een spuitzak en verdeel over de glaasjes. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Snij de rest van de aardbeien in stukjes. Verdeel over de bavarois. Verkruimel de meringue en verdeel over de glaasjes. Werk af met een blaadje basilicum en een kwartje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pureer de helft van de aardbeien met de suiker. Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de eiwitten tot pieken.

  2. 2

    Week de gelatine 5 minuten in koud water. Warm het citroensap op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer dit mengsel door de aardbeienpuree, spatel er daarna de opgeklopte room en ten slotte het eiwit door. Doe de bavarois in een spuitzak en verdeel over de glaasjes. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Snij de rest van de aardbeien in stukjes. Verdeel over de bavarois. Verkruimel de meringue en verdeel over de glaasjes. Werk af met een blaadje basilicum en een kwartje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.