Recept

Veggie cannelloni met spinazie, champignons en pittige tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de knoflook, snij het pepertje (zonder de zaadjes) in ringen. Stoof samen met de zongedroogde tomaatjes glazig in een scheutje olijfolie. Blus met de tomatenblokjes en laat een kwartier pruttelen op zacht vuur. Breng op smaak met de suiker en de verse kruiden. Zet apart.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Stoof aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Laat goed uitlekken en duw het overtollige vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalotten en de look en stoof glazig in de olie. Snij de champignons en de tofu in blokjes en schep bij de sjalot, laat even doorwarmen. Voeg de cashewnoten toe en mix fijn. Laat nog 5 minuten pruttelen en roer er daarna de goed uitgelekte spinazie onder. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Kook de lasagnevellen al dente in gezouten water. Lepel de vulling op de lasagnevellen en rol op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en lepel er de tomatensaus over. Rasp er de veganistische mozzarella over en schuif nog 20 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met basilicum.

  5. Tip

  6. 5

    De meeste klassieke pastasoorten die je kunt kopen zijn zonder toevoeging van eieren en kun je als veganist perfect eten. Enkel, de duurdere, handgemaakte soorten pasta zijn met ei.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veggie cannelloni met spinazie, champignons en pittige tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!