Recept

Gevulde kip met feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fris!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C Hak de helft van de olijven fijn en verkruimel de helft van de feta heel fijn. Meng de olijven met de feta en gedroogde oregano, voeg peper en olijfolie toe en maak er een crumble van.

  2. 2

    Maak het vel van de kip een beetje los en duw de olijven- en fetacrumble tussen het vel en de kip, zowel aan de borst als aan de dijen. Vouw het vel weer dicht en bind vast met keukentouw of steek er houten prikkers in.

  3. 3

    Leg de kip in een ovenschaal, leg er de aardappelen rond, kruid nog met peper en zout en sprenkel er royaal olijfolie en rozemarijn over. Zet de kip en aardappelen ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, lepel er regelmatig het braadvocht over.

  4. 4

    Snij de komkommer zonder de zaadjes in stukjes. Snij ook de tomaten zonder de zaadjes in kleine blokjes. Halveer de kerstomaten. Snij de rode ui in fijne ringen en de lente-ui in fijne ringetjes. Schep alles door elkaar. Sprenkel er olijfolie (4 el) en citroensap (2 el) over, kruid met peper en verse oregano. Schep er nog de veldsla door. Strooi er de rest van de feta en de rest van de olijven over.

  5. 5

    Serveer met de kip en de aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kip met feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!