Pavlova's met fruitcompote
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pavlova's met fruitcompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C.
 Mix de eiwitten stijf met het citroensap. Schep er lepel per lepel de poedersuiker met het maïszetmeel onder.

  2. 2

    Schep 4 hoopjes meringue op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de bolle kant van een lepel een kuiltje in elk hoopje schuim. Zet 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de compote. Meng het appelsap met de vanillesuiker en het maïszetmeel 
in een steelpannetje. Breng aan de kook. Voeg de bessen toe en laat 2 minuten mee koken. Laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de room stijf en verdeel de room over de afgekoelde pavlova’s. Schep er de bessencompote op en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C.
 Mix de eiwitten stijf met het citroensap. Schep er lepel per lepel de poedersuiker met het maïszetmeel onder.

  2. 2

    Schep 4 hoopjes meringue op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de bolle kant van een lepel een kuiltje in elk hoopje schuim. Zet 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de compote. Meng het appelsap met de vanillesuiker en het maïszetmeel 
in een steelpannetje. Breng aan de kook. Voeg de bessen toe en laat 2 minuten mee koken. Laat afkoelen.

  4. 4

    Klop de room stijf en verdeel de room over de afgekoelde pavlova’s. Schep er de bessencompote op en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.