Brusselse wafels met cola-chocoladesaus
bereiding
-
1
Los de gist op in 250 ml lauw water. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Smelt de boter.
-
2
Zeef de bloem, maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel in. Roer vanuit het kuiltje het gistmengsel door de bloem, doe er vervolgens beetje bij beetje de lauwe melk en de eidooiers bij. Voeg langzaam nog 250 ml lauw water, de gesmolten boter, de eiwitten en het zout toe. Roer tot een homogeen beslag. Laat 1 uur rijzen.
-
3
Laat het wafelijzer goed heet worden, bak het beslag tot wafels. Dat duurt enkele minuten, weersta de verleiding om het ijzer te snel open te doen want dan trek je de wafel kapot.
-
4
Doe de chocolade en de cola in een pannetje, laat op een zacht vuur smelten, roer goed om. Is de saus nog te dik, voeg dan wat extra cola toe. Serveer de wafels met chocoladesaus en blauwe bessen.