Recept

Vegetarische bouillonsoep boordevol groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de bouillon. Laat de gedroogde champignons weken in 2 l water. Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken. Stoof de groenten glazig in een soeppan met wat boter. Pel en snipper de knoflook en voeg bij de groenten. 

  2. 2

    Voeg de geweekte champignons mét het vocht toe en breng aan de kook. Voeg de tijm, laurier, peterselie, kombu, rozemarijn, lavas en zwarte peper toe en laat een halfuur zacht sudderen. Haal de bouillon van het vuur en laat 10 minuten rusten. Breng de groentebouillon op smaak met peper en zout en zeef.

  3. 3

    Maak de groenten voor de afwerking schoon, snij ze fijn en blancheer ze apart beetgaar in kokend licht gezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water.

  4. 4

    Schik de groenten in kommetjes en overgiet met de hete groentebouillon. Serveer meteen.

Tip

    En wat drinken we erbij?

  1. 1

    Bij soep hoeft niet per se wijn, maar het mag wel. Meer zelfs, het is een aanrader voor wie zijn gasten wil verrassen. Kies dan wel voor jonge, goed fruitige rosé. Die wordt vandaag overal gemaakt, zelfs in Bulgarije zoals de Côte de Danube Cabernet Sauvignon & Syrah 2015 (Bij Carrefour, 4,64 euro). Ongekunsteld, zacht fruitig, zowel wit als rood fruit, goed fris, en voldoende kracht om de groentjes van antwoord te dienen.

  2. Wat is kombu?

  3. 2

    Kombu is een soort zeewier dat in Azië veel gegeten wordt en dikwijls gebruikt wordt als basis voor dashibouillon. Het werkt als een natuurlijke smaakversterker met een typische, vleesachtige smaak. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische bouillonsoep boordevol groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!