Recept

Spinaziesoep met quinoa-tofuballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een maaltijdsoep boordevol energie!

bereiding
  1. 1

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even ‘drogen’ op een zacht vuur.

  2. 2

    Plet de aardappelen en meng er de quinoa door. Kruid met peper en zout. Mix de tofu met de gesnipperde bieslook, olijfolie, het ei, paneermeel, eventueel nog extra peper en zout en meng door de mix van quinoa en geplette aardappel. Meng tot een stevig mengsel waarvan je balletjes kunt rollen. Voeg olijfolie toe als het mengsel te droog is, of paneermeel als het te vochtig is. Bak de balletjes even op in olijfolie.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Zet een pot op het vuur met wat olijfolie en bak de knoflook en de ui glazig. Spoel de prei, snij ’m in grove stukken en stoof even mee. Spoel de spinazie.

  4. 4

    Blus met de bouillon en breng de soep aan de kook. Laat 20 minuten koken. Voeg op het einde de spinazie toe. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Mix de soep glad. Laat nog even flink warm worden en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over de kommen en werk af met enkele blaadjes verse spinazie en zonnebloempitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziesoep met quinoa-tofuballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!