Spiraalbroodjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiraalbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker op elk buffet, deze spiraalbroodjes.

bereiding
  1. 1

    Meng de koffielepel zout met de bloem, smelt de boter en voeg bij het bloemmengsel. Meng goed en voeg beetje bij beetje 100 à 150 ml water toe en kneed 5 minuten. 

  2. 2

    Wikkel in vershoudfolie en laat 4 uur op een warme plaats rusten. Verdeel het deeg in 10 porties en rol tot ballen. Leg de deegbollen op een bakplaat, bedek met folie en laat nog 15 minuten rusten.

  3. 3

    Rol elk stukje deeg uit op een bebloemd oppervlak (± ø 20 cm), bestrijk de bovenste rand met boter en bestrooi met zeezout. Rol op tot een lang ‘sliert/touw’, draai de sliert tot een spiraal. Herhaal.

  4. 4

    Rol de spiralen plat tot ± 10 cm en 3 mm dik. Bestrijk het deeg met boter en bak in een grillpan 2 minuten per kant. Leg op een rooster en bestrooi met extra zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de koffielepel zout met de bloem, smelt de boter en voeg bij het bloemmengsel. Meng goed en voeg beetje bij beetje 100 à 150 ml water toe en kneed 5 minuten. 

  2. 2

    Wikkel in vershoudfolie en laat 4 uur op een warme plaats rusten. Verdeel het deeg in 10 porties en rol tot ballen. Leg de deegbollen op een bakplaat, bedek met folie en laat nog 15 minuten rusten.

  3. 3

    Rol elk stukje deeg uit op een bebloemd oppervlak (± ø 20 cm), bestrijk de bovenste rand met boter en bestrooi met zeezout. Rol op tot een lang ‘sliert/touw’, draai de sliert tot een spiraal. Herhaal.

  4. 4

    Rol de spiralen plat tot ± 10 cm en 3 mm dik. Bestrijk het deeg met boter en bak in een grillpan 2 minuten per kant. Leg op een rooster en bestrooi met extra zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.