Recept

Citroentaartjes met meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse citroentaartjes die er bijna te mooi uit zien om op te eten.

bereiding
  1. 1

    Maak de lemon curd een dag op voorhand. Rasp de schil van 1 citroen. Pers het sap van de citroenen tot je 150 ml sap hebt. Doe het sap, de citroenschil, de agavesiroop, de eidooiers en de volledige eieren in een hittebestendige kom. Zet deze kom au bain-marie en laat al roerend zachtjes opwarmen en indikken tot puddingdikte. Laat wat afkoelen, voeg de plattekaas toe en zet een dag weg in de koelkast.

  2. 2

    Maak het zanddeeg. Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes onder de suiker. Meng de suiker met het ei, klop de boter en een snuifje zout eronder. Meng het amandelpoeder en de bloem in een kom en voeg onder het beslag. Kneed en vorm een bol. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Beboter en bebloem de taartvormpjes. Klop enkele keren met een deegrol op het deeg om het wat zachter te maken en rol het uit tussen 2 bakmatjes. Steek 4 taartbodems uit het deeg en leg ze in de taartvormpjes. Bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak de meringue. Klop het eiwit op. Voeg voorzichtig en in een dunne straal de suiker toe. Doe de lemon curd en de meringue elk in een spuitzak. Spuit de afgekoelde taartbodempjes vol met de lemon curd. Werk af met toefjes meringue, citroenschil en muntblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroentaartjes met meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!