Recept

Champignonballetjes met dip van rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de linzen uitlekken. Pel en snipper de sjalot. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten. Borstel de de champignons schoon en snipper ze fijn. Doe ze bij de sjalot en bak nog 10 minuten. 

  2. 2

    Giet de rode bietjes af, maar hou het vocht bij. Mix de helft van de rode bietjes tot een puree en voeg toe aan het champignonmengsel. Meng met de uitgelekte linzen en laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix het paneermeel met de walnoten fijn in de keukenmachine. Meng door het groentemengsel. Voeg de eieren, parmezaan, peper en eventueel wat zout toe. Zet 10 minuten afgedekt in de koelkast.

  4. 4

    Vorm met vochtige handen 20 balletjes van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en bak 25 minuten in het midden van de oven.

  5. 5

    Mix de resterende bietjes met al het vocht van de risotto tot een gladde dip. Kruid met peper en zout en serveer bij de balletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignonballetjes met dip van rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!