Recept

Bloemkooltaboulé met gekookt eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een salade met extra veel groenten, want je vervangt de klassieke taboulé door bloemkoolcouscous.

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze onder koud water, pel en halveer. Verdeel de bloemkool in roosjes en mix ze fijn in de blender. Snipper de lente-ui in ringen. 

  2. 2

    Verhit olie in een wok en fruit er de lente-ui in. Voeg de bloemkool toe en schep 1 minuut om. Kruid met de ras-el-hanout, peper en zout en schep nog 5 minuten om. Zet opzij en laat afkoelen. 

  3. 3

    Spoel de komkommer en snij in partjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in partjes. Spoel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de groenten onder de geroerbakte bloemkoolcouscous. 

  4. 4

    Roer de appelazijn los met de honing, 3 eetlepels olie, peper en zout. Lepel de dressing over de couscous en werk af met de gesnipperde kruiden. 

  5. 5

    Verdeel de bloemkooltabouleh over borden en leg er telkens een half eitje bij. Werk eventueel af met extra takjes munt. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkooltaboulé met gekookt eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!