Recept

Asperges met gegrilde steak en edamameboontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook de asperges in een ruime pot met lichtgezouten water. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Blancheer de edamameboontjes en dop ze. Schil de rode ui, en snij in fijne ringen. Spoel en snipper de bieslook, lente-ui en peterselie. Snij de avocado in twee, verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in partjes. 

  3. 3

    Maak een vinaigrette van de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing. Kruid met peer en zout. 

  4. 4

    Doe boter in een grillpan en laat de pan goed heet worden. Bak de steak aan beide kanten. Laat even rusten onder aluminiumfolie en snij in stukken.

  5. 5

    Meng de beetgare asperges met de edamameboontjes, de avocado, de rode ui en hazelnoten. Druppel er de vinaigrette over en meng met de verse tuinkruiden.
    Tip: Lekker met getoast brood.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperges met gegrilde steak en edamameboontjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Kook de asperges in een ruime pot met lichtgezouten water. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Blancheer de edamameboontjes en dop ze. Schil de rode ui, en snij in fijne ringen. Spoel en snipper de bieslook, lente-ui en peterselie. Snij de avocado in twee, verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in partjes. 

  3. 3

    Maak een vinaigrette van de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing. Kruid met peer en zout. 

  4. 4

    Doe boter in een grillpan en laat de pan goed heet worden. Bak de steak aan beide kanten. Laat even rusten onder aluminiumfolie en snij in stukken.

  5. 5

    Meng de beetgare asperges met de edamameboontjes, de avocado, de rode ui en hazelnoten. Druppel er de vinaigrette over en meng met de verse tuinkruiden.
    Tip: Lekker met getoast brood.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!