Recept

Broodkuikens

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ideaal voor op het paasbuffet.

bereiding
 1. 1

  Kook de kwarteleitjes ± 3 minuten, laat ze schrikken en giet af. Kneed van de broodmix, de boter en 275 ml handwarm water met een mixer met deeghaken in ± 4 minuten een soepel deeg. Laat het afgedekt met huishoudfolie 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 

 2. 2

  Verdeel het deeg in 12 stukjes, kneed ze goed door en duw plat. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en steek er met een uitsteekvormpje kuikentjes uit. Druk in elk kuiken een gekookt kwarteleitje op de plek waar de vleugel zou moeten zitten. Dek de bakplaat met kuikens af met een propere keukenhanddoek en laat ± 1 uur narijzen. 

 3. 3

  Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verwijder de handdoek en druk de kwarteleitjes eventueel nog iets dieper in het deeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de kuikens in ± 12 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Duw een kruidnagel in het deeg als oogje. Serveer de broodjes warm met boter en gerookte zalm. 

  Tip: Controleer tijdens het bakken of de eitjes diep genoeg in het deeg blijven zitten. Druk ze anders nog even extra aan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodkuikens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!